Lego's logo
Lego® Logo.
© Webmaster 2022.
Her er nogle byggevejledninger til bygning af forskellige typer af bygninger, byelementer og tilbehør til en Lego® 'modeljernbane' og ikke mindst en bro konstrueret efter Leonardo da Vinci princip konstrueret ved hjælp Lego®.

Nogle af konstruktionerne er bygget direkte i Lego® med fotos, mens andre er konstrueret i Lego® LDD, Lego Digital Designer, som findes både til Windows og til Mac OS pc'er.

Der findes flere alternativer til LDD som for eksempel LDraw, som også er gratis. Andre digitale Lego® design programmer er Stud.io, LeoCAD (Gratis, Open Source), Mecabricks.com (Gratis) og Konstruktor (Gratis, Open Source).

Leonardo da Vinci og Lego®
 
Leonardo da Vinci's
Konstruktionsprincip.
© Webmaster 2021.
Leonardo da Vinci konstruerede på et tidspunkt en flytbar bro, som var opbygget som et samlesæt. Her er beskrivelse af, og byggevejledning til den selv­bærende bro konstrueret i Lego®, mens Leonardo da Vinci's konstruktion naturligvis var konstrueret i træ.

Fotoserien om broen efter Leonardo da Vinci's princip indholder både en kort og en lang version, samt lister med anvendte Lego® elementer. Broen er 11 elementer høj, således at der også kan kører et tog under broen.

Her er også anvisning på bygning af en simpel rampe med en stigning som gør det muligt for et elektrisk Lego® tog at køre op af rampen.

Maison du Danemark - Paris
Byggevejledning til Maison du Danemark, Det danske hus i Paris. Dette er en forholdsvis stor konstruktion med ca. 4000 elementer og ca. 2000 byggetrin. Maison du Danemark er bygget ved hjælp flere eller mange ens moduler som sættes sammen til for eksempel en hel etage, som igen sættes sammen til 2 etager i hvert af de store modul hvoraf der er 4.

Der er også en bonus som er et lille stykke af Avenue des Champs-Élysées med tilhørende Lego® LDD fil konstrueret i og tilpasset Lego®. Download LDD byggevejledning: Avenue des Champs-Élysées - LXF. Åbner i et nyt vindue.

Som ekstra bonus er der også en byggevejledning med tilhørende Lego® LDD fil til en Bouche d'Incedie, som blandet andet også bruges til vaskevand til Paris gader. Download LDD byggevejledning: Bouche d'Incendie - LXF. Åbner i et nyt vindue.

Til byggevejledning
Udvalgte konstruktioner - LDD
Byggevejledning til 11 elementer høj muret bropille (Bridge pier / Pile d'un pont) som passer til Leonardo da Vinci's bro og i øvrigt også til andre broer.
Download LDD byggevejledning: Bridge pier 12 x 6 x 11h - LXF. Åbner i et nyt vindue.
 Til byggevejledning 
Byggevejledning til fransk ledvogterhus med typisk fransk jernbaneoverskæring af den gamle type hvor en låge skydes på tværs af vejen. Denne type jernbaneoverskæring, passage à niveau, findes stadig enkelte steder den dag i dag i Frankrig.
Download LDD byggevejledning: France level crossing with gatekeeper house - LXF. Åbner i et nyt vindue.
 Til byggevejledning 
Byggevejledning til jernbane­overskæring tilpasset City Road plate 8x16. Jernbaneoverskæringen er en nutidig type med bom, men betjenes med håndkraft.
Download LDD byggevejledning: Level crossing with New City Roadplate 8x8 - LXF. Åbner i et nyt vindue.
 Til byggevejledning
Byggevejledning til rampe med 15 bropiller. Stigningen er konstrueret så den passer med at et elektrisk tog kan køre op ad rampen, som er 11 elementer høj og som passer til den murede bropille (11H). Stigningen er ca. 4,5 %.
Download LDD byggevejledning: Rampe 11H 15P - LXF. Åbner i et nyt vindue. Eller Rampe eksempel - LXF.
Til byggevejledning 


Frankrig / Tunis

Byggevejledning til politi vagtpost (Police guard house with New Roadplate / Abri poste de garde de police) med de nye New Lego® Roadplate 8x16. Inspireret af et 'Police Guard house' i Tunis, Nordafrika, men de findes også i Spanien, Grækenland og i det sydlige Frankrig.
Download LDD byggevejledning: Police guard house ver. 1, w. New Roadplate - LXF. Åbner i et nyt vindue.
Til byggevejledning 
Tog og jernbaneskinner
Byggevejledninger til trains og tracks. Det vil sige konstruktion af Lego® modeltog, og forslag til tips og tricks til Lego® jernbaneskinner, som for eksempel jernbaneskinner med variabel længde. Disse kan være i modul eller udenfor Lego® standard jernbane­skinnemodul. Her er også et afsnit om drejeskiver til modeljernbanen herunder drejeskiver i to forskellige størrelser, 16L og 32L. Og også lidt om at bygge modeltog i skalaforhold i forhold til Lego® standard sporvidde på 37,5 mm. Til byggevejledning 
Konstruktion af cirkler
Her er en beskrivelse af konstruktion af den næsten perfekte cirkel med byggevejledninger og styklister. Og det er også muligt at hente Lego® Digital Designer, LDD filer - LXF, eksemplerne til download.
LDD - Download
LDD kan hentes fra filehippo.com. Link'et åbner i et nyt vindue. Bemærk: Følg retningslinjerne på hjemmesiden, som starter med en dialog som spørger om du vil download'e installationsprogrammet. Eller fra Softonic.com. Her skal man tykke på 'Download now'. Link'et åbner i et nyt vindue.

Download af LDD og anvendelsen er gratis. Dialogen er på engelsk. Forslag: Opret en nye mappe til Setup programmet, som fylder ca. 160 MegaBytes (Version 4.3.12). Og start installetionen fra denne mappe. Der skal være mindst 2 GigaBytes fri plads på harddisken da databasen til LDD fylder ca. 1 GB.

LDD dokumenter/byggevejledninger har LFX som extention og som ikon. LDD anvender til LXF filerne et standard XML tekstformat og kan UnZip'es og åbnes med fx. Windows Notepad, så de kan ikke indeholde virus.
LDD Ikon
Lego® LDD Ikon.
Lego® Ideas
Lego® Ideas kan man uploade forslag til evt. en nyt sæt. Det kræver 10.000 'Stemmer' før det bliver vurderet om idéen kan komme i produktion. Man skal have en profil for at kunne stemme. Linket ånber i et ny vindue.
Til Lego®. 
Til liste med links til Lego® Ideas med mine egne konstruktioner designet i LDD, Lego® Digital Designer. (Engelsk tekst)