CGT 2016

 
Interview
Der transmiteres TV fra starten af demostrationen på Place de l'Italie.
© Webmaster 2017.
 

I foråret og sommern 2016 var der mange store demonstrationer i Frankrig mod en reformation lovgivningen om arbejdsmarkedet og pension. Disse blev blandet andet arrangeret af de franske fagforeninger herunder CGT.

Der er her en fotoreportage fra den sidste af en serie demostrationer i sommeren 2016 i Paris, i det loven som der demonstreres i mod skulle vedtages dagen efter i parlamentet.

Demostrationen faldt sted den 5. juli og startede på Place de l'Italie i 14. arr. kl 14 og sluttede på Place da la Bastie i 4. arr.

CGT - Confédération générale du travail
 
CGT's logo
CGT's logo. © Webmaster 2017.
 
CGT står for La Confédération générale du travail (På dansk: Den generelle sammenslutning af arbejdskraft) der er en fransk fagforening oprettet i 23. september 1895 i Limoges, og som er udsprunget af de socialistiske og kommunistiske tanker. Der er for tiden ca. 680.000 medlemmer.

Limoges ligger i department Haute-Vienne i regionen Limousin ca. 375 km syd for Paris.

Fagforeningen har hovedsæde i 263, rue de Paris, 93100 Montreuil, Île-de-France. Rue de Paris ligger ca. 5 km øst for Paris centrum. Nærmeste metrostation og sporvogvnsstoppested er Porte de Montreuil på henholdsvis metrolinje 9 og sporvognslinje T3b.

CGT udgiver tidskriftet 'La Nouvelle Vie ouvrière'. Det har været udgivet siden oktober 1909 under forskellige navne.